Sajtóközlemény - MiniMo H2020!
Visszatérés a blogra

Sajtóközlemény - MiniMo H2020!

Az Optin Kft. által februárban elnyert Horizon 2020 SME Instrument - Small business innovation research for Transport and Smart Cities Mobility című pályázat 1. fázisa lezárási szakaszba ért. A pályázat időtartama: 2016. május 2. – 2016. augusztus 31. Az Európai Unió által nyújtott támogatás összege: €50.000.

Horizon 2020

Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósított projekt célja, hogy az Optin Kft. Mimimo fuvarmenedzsment szoftverének továbbfejlesztéséhez és Európában történő értékesítéséhez szükséges kutatásokat és elemzéseket a nyertes pályázó elvégezze. A munkafolyamat során elkészült a műszaki megvalósíthatósági tanulmány, az IP (szellemi tulajdon) kutatás, a részletes piacfelmérés és elemzés, amely során több Európai Uniós ország fuvarozóinak és szállítmányozóinak igényei kerültek kiértékelésre kérdőíves és mély-interjús módszerrel, valamint elkészült a projekt középtávra vonatkozó fejlesztési és üzleti terve.

A projekt során a szakmai tevékenységek az adott területen működő szakértő cégek bevonásával készültek: Danubia IP Innovációs Tanácsadó Kft, az Innogrant Consulting Kft. és a PC-BoX Számítástechnikai Kft.

A pályázat eredményeként egy olyan részletes, a Minimo projekt jövőjét meghatározó megvalósíthatósági tanulmány készült el, amely teljes mértékben alkalmas a jelen pályázat 2. fázisán való elinduláshoz, ahol a fejlesztési költségekre lehet támogatást nyerni.

A második fázison való indulást az Optin Kft. az idei év októberére tervezi.

EU által támogatva